Hjem

Mahjong Danmark > Aktiviteter > Divisionskampe > Regler > Regler 2017


Deltagelse i divisioner
Deltagelse i divisionerne er åben for medlemmer af Mahjong Danmark. Pt gælder derudover at man skal være betalende medlem til Københavnerlokalerne. Det forventes at divisions-deltagere møde op 1/3 af almindelige torsdage hvis man spiller i en division og 2/3 hvis man spiller i 2. Almindelige torsdage er alle torsdage hvor vi spiller på Haraldsgade undtagen torsdage lige inden københavnske turneringer da disse ofte er usædvanlig grundet udlændinge og forberedelse.
Fremmødet tæller kun hvis man møder op så man kan deltage i almindelig spilstart klokken 18.30.

Dette checkes første gang 15 uger efter divisionerne går i gang og hver 3. uge derefter. Hvis man ikke opfylder kravet vil man i første omgang få en advarsel. Hvis man næste gang der checkes (efter 3 uger) stadig ikke er nået op på nok fremmøde vil man blive anset for substituerbar.
Hvis vil holde op med at være substituerbar hvis man når op på den krævede deltagelse igen.

Hvad betyder det?:
Hvis man er substituerbar OG der ikke kan spilles nogen spil i ens division kan en anden spiller indsættes i stedet for den substituerbare spiller. I første omgang spil med kun en substitut. Hvis flere spillere i divisionen er substituerbare vil det være den spiller der har spillet færrest spil i divisionen der vil blive substitueret. Hvis der kun er spil tilbage med 2 eller flere substituter i en division kan disse spil også afvikles med substituter.

Selvom man er substitueret en eller flere gange kan man godt senere komme tilbage og spille igen (og endda teoretisk set vinde divisionen).

Hvad sker der i et spil med en eller flere substituter?: I MCR vil substituerede spillere får 0 bordpoint og 0 minipoint. I riichi vil de få den -15000 point plus den dårligste UMA (som lige nu er -15000). De andre spillere ved bordet vil få det de normalt ville få. Hvis en substitut f.eks. vinder et MCR-bord vil de andre spillere få 2,1 og 0 bordpoint.


Opdateret 2016-11-15
Muyten