Hjem

Mahjong Danmark > Om foreningen > Medieomtale


Interview af Xinhua 29. december 2011

Den 29. decmeber havde foreningen besøg af Xinhua og CCTV der lavede interviews, både til tv og til den skrevne presse.

Omtale på Xinhua.

Radio-interview 14. marts 2010

Formanden har deltaget i et radiointerview om mahjong i programserien Alt om Kina på Radio86.com.

Pressemeddelelse 13. juni 2007

Mahjong – en duft af Kina

Hvis du har været i Kina og bevæget dig rundt i parker og gader, er du med stor sandsynlighed stødt på fænomenet mahjong – altså firemandsspillet, ikke computerkabalen, som ikke har mere til fælles med mahjong end udseendet på de 144 brikker. I Kina og over det meste af Asien er mahjong et populært spil. Det stammer fra midten af 1800-tallet, men blev først godkendt som officiel sportsgren i 1998, da det tidligere havde været forbundet med hasard-spil og derfor ikke harmonerede med det officielle Kinas holdning til hvad der var godt for folket. Kinas sportsministerium gik ind og harmoniserede de mange forskellige regionale regelsæt, og endte med at lave et sæt Chinese Mahjong Competition Rules, som bl.a. kræver at der ikke spilles om penge.

Hvad har det med Danmark at gøre?

En hel del! Ved det første Europæiske Mesterskab, som blev afholdt som et åbent mesterskab i Holland i 2005, blev Danmark nummer tre i holdkonkurrencen efter Japan og Kina. Vi kunne desuden bryste os af den højest placerede Europæer i turneringen, Sune Korremann, som løb af med 5.-pladsen.

Al den succes kunne vi naturligvis ikke sidde overhørig, så dette års EM foregår i Danmark. Mahjong Danmark er stolt af at kunne præsentere en turnering med 136 deltagere fra 19 lande.

Selv kineserne rejser til Danmark for at spille mahjong!

Open European Mahjong Championship, 21.-24. juni 2007

Sted: Idrætsfabrikken, Valdemarsgade 14, København V, Denmark

Hjemmeside: http://oemc.mahjong.dk/

I samarbejde medWorld Mahjong Organization og European Mahjong Association afholder Mahjong Danmark d. 21.-24. juni 2007 europamesterskabet i tankesporten mahjong i Idrætsfabrikken i København. 136 deltagere fra 16 europæiske lande samt Kina, Japan og USA er tilmeldt.

Kulturminister Brian Mikkelsen foretager den officielle åbning af arrangementet fredag d. 22. juni kl. 9:15. Der er gratis adgang for både presse og publikum til hele arrangementet.

Mahjong Danmark er foreningen af danske mahjongspillere, stiftet i 2000, og i dag medlem af Danmarks Tankesports-Forbund, European Mahjong Association ogWorld Mahjong Organization.

Med venlig hilsen
Mahjong Danmark

Bilag: • Om mahjong • Program

OEMC 2007 • http://oemc.mahjong.dk/ • Tina Christensen • tina@mahjong.dk • +45 2125 9153
Mahjong Danmark • http://mahjong.dk/ • Anders Łabich • labich@mahjong.dk • +45 3116 0907

Opdateret 2012-01-16
Tina Christensen