Hjem

Mahjong Danmark > Nyhedsbrev > Efterår 2004


Efterår 2004

Leder

Så er nyhedsbrevets første år nået til en ende. Der blev fra bestyrelsens side lagt op til at der i løbet af året skulle udkomme fire breve, men pga. manglende stof i løbet af sommeren, er det kun blevet til tre. Til gengæld er dette nummer så også fyldt med nyheder fra indland og udland.
Vi har haft besøg fra Holland og vi har været på besøg i Holland. Der har som optakt til det kommende EM til sommer, været afholdt det første DM i Official Chinese.
I løbet af de næste måneder vil der i København blive afholdt generalforsamling og Copenhagen Open i Riichi.
Jeg vil herfra sige tak for dette år.
Anders Labich

Indkaldelse til generalforsamling 2004

Tid: Lørdag d. 16. oktober 2004, kl. 10:00.
Sted: Lars Nikolajsen, Harsdorffsvej 13, 3., 1874 Frederiksberg C.
Dagsorden:
  1. Valg af dirigent
  2. Godkendelse af indkaldelse og dagsorden
  3. Valg af referent
  4. Bestyrelsen aflægger beretning
  5. Forelæggelse og godkendelse af regnskab
  6. Indkomne forslag
  7. Valg af bestyrelse
  8. Eventuelt
Ad 6: Bestyrelsen fremsætter forslag om nedsættelse af en EM-komite der skal arbejde for at Europamesterskabet 2007 afholdes i Danmark og, hvis dette lykkes, skal stå for afholdelsen af EM 2007.
Anders Labich

Nyt fra bestyrelsen

Status: Mahjong Danmark har 104 medlemmer hvoraf over en tredjedel deltager på mere eller mindre fast basis i de faste ugentlige spilledage: mandage i Århus og torsdage i København.
Spørgeskemaundersøgelse: Vi har netop iværksat en spørgeskemaundersøgelse blandt de spillere der dukker op til de faste spilleaftener, så vi kan finde ud af hvorledes vi fremover skal vægte de to regelsæt riichi og officiel kinesisk mahjong i forhold til hinanden samt hvor mange arrangementer som turneringer og divisionsspil der er ønske om. Har du ikke fået skemaet udleveret, så findes det på hjemmesiden.
Turneringer i efteråret: Som opvarmning til næste års europamesterskab i mahjong spilles årets turnering på spilkongressen Viking-Con i Tårnby 8.-10. oktober efter officielle kinesiske (internationale) regler. Riichi Copenhagen Open er som vanligt placeret samme dag som Mahjong Danmarks generalforsamling som der netop er indkaldt til. Datoen er i år lørdag d. 16. oktober, og vi har igen i år fået lov at være hos Lars Nikolajsen på Frederiksberg. Tilmeld dig Riichi Copenhagen Open hos Tina på tina@mahjong.dk eller 2125 9153 senest d. 7. oktober.
Europamesterskab 2005 i Holland: Danmark har fået tildelt ti pladser ved EM i Holland d. 24.-26. juni 2005. Spillere der er interesserede i at deltage (otte har allerede givet tilsagn, se hjemmesiden), bedes kontakte Tina.
Specielle træningsaftener for EM-deltagere er under overvejelse. Der vil være yderligere orientering om EM til generalforsamlingen d. 16. oktober.
Tina Christensen

DM i Official Chinese 2004

Lørdag d. 21. august blev der for første gang afholdt Åbent Danmarksmesterskab i International Mahjong.
Arrangementet løb af stablen på Cafe Fata Morgana i København fra kl. 13 om eftermiddagen og havde takket være et par enkelte afbud præcis 16 deltagere.
I dagens anledning havde de ti Københavnske deltagere ikke alene fået besøg af to jyder, men også fire hollandske deltagere havde meldt sig. Turneringen forløb over otte envinds-runder efter det sædvanlige system, hvor bordplaceringer afgøres af den foreløbige stilling. I stedet for den sædvanlige finale blev turneringen denne gang, alene afgjort af resultatet efter de otte runder.
Den hollandske Martin Rep lagde hårdt ud ved bord A med at selvtrække en ren række der sammen med en ren stribe sneg sig op omkring de 50 point. Hollænderen forøgede sit forspring et par runder senere med den sjældne rene stribe af par, og så endda uden officerer. Heldigvis blev hånden ikke selvtrukket, hvilket alle på nær måske Sune Korreman, der feed-ede hånden, nok var godt tilfredse med. På denne måde lykkedes det Sune at indkassere dagens dårligste spil med -130 point.
Freddy Christiansen virkede indtil den sidste runde som et sikkert bud på en anden plads, måske oven i købet en første plads med lidt held. Men stakkels Freddy blev i sidste runde på det groveste overhalet indenom af Lars 'Nådeløs' Nikolajsen.
Den endelige placering blev: Martin Rep på førstepladsen (med 311 point), der kunne tage lykkelig hjem til Holland med en pokal, i form af et indgraveret ølkrus og en flaske lækker dansk øl. Lars snuppede andenpladsen (med 287 point) og en taske med metalkugler til at kaste efter vinderen (Nogen påstod der var tale om et spil boules). Freddy blev dermed degraderet til en tredjeplads kun 3 point efter Lars og måtte nøjes med spillet BANG!, der trods navnet egner sig knapt så godt til kasteskyts. Hollænderen Marianne Croeze scorede dagens bedste runde med 259 point som dog ikke indbragte nogen præmie.
Der var heller ingen præmier til Sune for dårligste spil eller undertegnede for færrest point totalt.
Se billederne på Mahjong Danmarks hjemmeside.
Morten Andersen

Riichiturnering i Holland

Efter en invitation fra Martin Rep (den hollandske danmarksmester) bestemte Anders Labich, Ole Jørgensen og jeg at vi skulle til Riichi-turnering i Holland, lørdag d. 25. september. Vi ankom til Nijmegen (EM 2005) ca. kl. 21 torsdag d. 23. september. Det meste af fredagen brugte vi på at udforske byen (så vi kender nogle gode barer). Mahjongspillerne i området omkring Nijmegen mødes sidste fredag hver måned for at spille mahjong. Vi var så heldige at det var netop den fredag. Godt nok er deres fortrukne spil Hong Kong-mahjong, men da der var turn ering dagen efter, var der flere der gerne vil spille riichi.
Selve turneringen blev afholdt ca. en times kørsel fra Nijmegen, og startede kl. 11.00. Turneringsformen var noget anderledes end vi er vant til. Nemlig 6-runder af 50 minutter, hvor man i hver runde ikke startede end ny hånd efter det 40. minut. Øst gik ikke automatisk videre, så hvis man ikke nåede vinden færdig, så var det bare surt.
Turneringsplanen for de 10 borde var udarbejdet på forhånd, så man mødte så mange forskellige spillere som muligt. I hver runde fik vinderen 5.000 point fra hver af de andre. Dette gjorde det altafgørende at vinde bordet frem for bare at få en andenplads. Før turneringen startede fortalte Rep om reglerne og introducerede os danske gæster og to belgiske gæster, Labich fik en lille klapsalve da Rep fortalte at han skulle være dommer til EM.
Så startede turneringen. Allerede i første runde vandt Sjef (hollænder) en stor sejr, dette fortsatte, så selv om vi klarede os godt ved at vinde mange af de borde vi sad ved, lå han i spidsen under hele turneringen. Efter andensidste runde lå vi på en 2.-, 3-. og 5.-plads, hvilket vi var meget tilfredse med, men sidste runde gik galt for mig, og en stor sejr til Greet (en Hollandsk kvinde) gjorde at hun snuppede 3. pladsen fra Ole. Så slutresultatet blev at Labich fik en flot andenplads, og Ole fik en flot fjerdeplads, mens jeg fik en ok 12.-plads.
Præmieoverrækkelsen fandt sted kl. 18.00 (noget tidligere end vi er vant til i Danmark). Labich vandt en lille lilla drage på en marmor klods. Jeg syntes personligt at den er lidt grim, eller også er jeg bare misundelig -- jo jeg er bare misundelig. Førstepladsen (Sjef) vandt en drage magen til på en lidt højere marmorklods, samt vandrepokalen en stor lilla drage. Vinderne og andre billeder fra turneringen kan ses på http://home.hccnet.nl/m.rep/ de billeder jeg tog kommer også på Mahjong Danmarks hjemmeside.
Thomas Kragh

Bagsiden

I sidste nyhedsbrev stillede jeg opgaven at finde en mahjonghånd på 100 point efter OC-reglerne. Kravet var desuden at hånden ikke måtte indeholde hænderne fra 69 til 81.
Der er kun kommet et forslag, og det var fra Sune Korremand:

Feedet med den hvide drage.
68. Four Pure Shifted Pungs48 point
65. Three Kongs32 point
36. Reversible Tiles8 point
32. Melded Hand6 point
29. Half Flush6 point
TOTAL100 point

Opdateret 2008-03-26
Anders Labich