Hjem

Mahjong Danmark > Nyhedsbrev > Vinter 2004


Vinter 2004

Leder

Ja, så er vi i gang med nyhedsbrevets 2. årgang. En ny bestyrelse har set dagens lys, og det er jo så alligevel ikke rigtigt, da der for første gang i foreningens historie var 100% genvalg. Det gik ganske enkelt så dårligt sidste år, at vi tænkte: "Det må vi da kunne gøre bedre" -- det må være den naive bestyrelse vi har i år.
Det er jo snart jul, så brevet er denne gang pyntet op med juleting. Vi har en lille konkurrence til jer i bladet, og ellers er det jo bare spækket med spændende artikler, så når I nu sidder der til julefrokosten i Mahjong Danmark, så kan I jo lige læse dette brev, og når I så tænker: "Jeg gad godt skrive artikler til det brev her", så kommer man bare i gang: Skriver noget om mahjong, og sender det til: labich@mahjong.dk. Det er nemlig mig.
Anders Labich

Invitation til DM i Riichi 2005

Tid: Lørdag d. 29. januar 2005, kl. 10:30
Sted: Vandrehallen Matematisk Institut Århus Universitet Ny Munkegade
Tilmeldingsfrist: Mandag d. 17. januar Tilmeldingsgebyr: 50 kr. (€7)
Forsvarende mester: Henrik Leth
Tilmelding: email: labich@mahjong.dk eller tlf.: 3122 1157.
Se mere på mahjong.dk.

Referat fra generalforsamlingen 2004

Lørdag d. 16. oktober var der indkaldt til generalforsamling i København, og her blev bestyrelsen for 2004-2005 valgt. Efter det hårdeste og længste kampvalg i verdenshistorien (3.79 sek.), blev sidste års bestyrelse genvalgt.
Således er den nye bestyrelse:
  • Formand: Anders Labich
  • Kasserer: Thomas Kragh
  • Menige bestyrelsesmedlemmer: Tina Christensen, Morten Andersen og Allan Rasmusson.
Endvidere skulle der vælges to danske repræsentanter til European Mahjong Association (EMA). Disse blev: Tina Christensen og Allan Rasmusson. Der blev nedsat en dansk EM-komite, som har til formål at arbejde for at få det Europæiske Mesterskab i OC til landet i 2007. De valgte blev: Tina Christensen, Jesper Willemoes Hansen, Anders Labich, Henrik Leth og Allan Rasmusson
Allan Rasmusson

DM i Official Chinese 2004

Lørdag den 16. oktober blev det åbne københavnsmesterskab i riichi afholdt. Stedet var ligesom tidligere Lars Nikolajsens urimeligt store lejlighed på Frederiksberg. Mange læsere vil vide at denne lejlighed står som et monument over al landsens boligpolitiske uretfærdighed. Dette kan jeg skrive uden den mindste form for misundelse.
Da nyhedsbrevets gæstereporter ankom tidligt om formiddagen, var en generalforsamling netop gået i gang. Heldigvis var det muligt at skaffe en ostemad i køkkenet. Mod slutningen af mødet ankom de sidste spillere til turneringen, og vi kunne så småt gå i gang.
Fire personer var rejst til hovedstaden fra hovedlandet, nemlig Anders Labich, Allan Rasmusson, Henrik Nielsen og Thomas Kragh. Derudover ankom tretten af de mere eller mindre faste folk fra torsdagsmahjong i København, herunder værten Lars. Således var det samlede antal spillere sytten, hvilket betød at der til stadighed måtte være én oversidder. (Lars' lejlighed virkede halvtom med kun sytten spillere).
Turnering foregik efter det for mange efterhånden velkendte system: Først blev der spillet fire hænder ved hvert af bordene. Så blev resultaterne tastet ind i et regneark. I næste runde blev spillerne så fordelt sådan at dagens fire bedste spillere (udregnet som et gennemsnit af hver enkelt spillers faktisk spillede spil) indtog Bord A, de næstfølgende Bord B, etc. Der blev i alt spillet seks sådanne indledende runder.
To dage forinden havde Deres udsendte på kalkuleret vis overhalet Kim Iversen på ratinglisten. Dét betød at det var Kim der måtte starte som oversidder i første runde, og undertegnede havde en Mahjong Danmark, efterår 2004 forhåbning om helt at undgå at skulle sidde ude i de indledende runder. Desværre lykkedes dette ikke så godt.
Da de seks runder var overstået, var de fire øverste spillere Claes Schütt, Henrik Nielsen, Freddy Christiansen og Jesper Harder. Selv var jeg kommet ind på en ærefuld syttendeplads, men nu var jeg mest optaget af om maden snart ville være færdig.
I løbet af de indledende runder havde man som sædvanlig kunnet købe øl efter stregesystem. Aftenens menu bestod af pitabrød med et varieret fyld; flinke mennesker havde skåret en masse salat dagen før, så det var ganske hurtigt at gøre maden klar til sultne mahjongspillere. Tak til madholdet.
Efter spisningen kunne finalen med de fire ovennævnte gå i gang. Imens fordrev mange af de øvrige tilstedeværende tiden med brætspil og mere øl. Resultatet af finalen, og dermed hele turneringen, blev at Freddy vandt mesterskabet. Man må sige at Freddy er en habil turneringsspiller; trofaste læsere husker at han også var blandt de bedste i DM i Official Chinese et par måneder tidligere. Ind på en andenplads kom Henrik Nielsen der på denne måde nogenlunde forsvarede den sidste stump af ære som århusianerne måtte have tilbage i den uofficielle kamp imellem Øst- og Vestdanmark. Claes havde tilsyneladende toppet for tidligt, for han måtte nøjes med en tredjeplads. Dermed blev der ingen præmier til Jesper Harder, men en fjerdeplads er vel tilfredsstillende for en mand der inden dagen kun var noteret for tretten riichispil på ratinglisten.
Da Deres udsendte cyklede hjem gennem natten, var den sidste del af oprydningen overladt til værten og de overnattende gæster.
Jeppe Stig Nielsen

Nyt fra bestyrelsen

Forum: Det første tiltag den nye bestyrelse har gjort er, at få oprettet et forum inde under foreningens hjemmeside. Meningen er at det skal være lettere at søge efter spillere, diskutere regler, turnering og deslige, uden at man behøver at blive overdænget med mails fra en mailing-liste. Få et login allerede i dag da der er god gang i diskutionerne derinde. Forumet findes på: http://mahjong.dk/phorum/.

T-shirts: Der er ved at blive bestilt en ny sending T-Shirts hjem da vi er ved at løbe tør. Alle I medlemmer har mulighed for at forudbestille, så vi bedre kan håndtere jeres ønsker ang. størrelse og udformning. På denne måde bliver der mulighed for at få i størrelserne S-XL og disse også i Ladyfit (format...!). Deadline for forudbestilling er d. 6 december.

Regelfoldere: Der har i løbet af 2003-2004 været arbejdet på at få udformet deciderede danske udgaver af Riichi og at få oversat OC, dvs. de internationale regler, til dansk. Første og fremmest er folderen om det Riichi regelsæt vi spiller med herhjemme ved at være færdig. De sidste rettelser er næsten færdige, og den kommer i trykken i starten af Januar 2005.

EM2005: Der er pt. 12 tilmeldte til EM i Holland 2005. Da vi kun har 10 pladser arbejdes der på en løsning af hvem der rent faktisk kommer til at spille. Der er oprettet en tråd på vores nye forum, så alle tilmeldte kan være med til at diskutere hvad den bedst mulige måde er at gøre dette på. Det skal dog her tilføjes at bestyrelsen allerede har besluttet at give medlemmerne af EM-komiteen en plads hver. Ligeledes skal det påpeges at ansvaret for beslutningen ene og alene hviler på bestyrelsens skuldre. Tråden er altså blot guidende, ikke besluttende.

EM2007: Der har blandt alle (aktive) medlemmer været stor tilslutning til at forsøge at få et EM i OC til Danmark. Der er som nævnt ovenfor blevet nedsat en komite til at arbejde på dette. EM-komiteen vil både arbejde på at få at EM til landet og derefter få arrangeret alt det nødvendige. Allerede nu kan det nævnes at det højst sandsynligt vil blive afholdt i nærheden af København da udlændige langt nemmere kommer dertil end til Århus.

Omstrukturering: For at vi i Mahjong Danmark kan afholde et EM skal vi have mulighed for at søge økonomisk støtte forskellige steder. Dette kan kun gøres/gøres bedst hvis vi bliver samlet i en forening med årligt kontingent. Kontingentet forventes at blive i størrelsesordenen 100kr årligt pr. medlem. Bestyrelsen arbejder i øjeblikket på at finde den bedste struktur til foreningen og vil ligeså snart dette er gennemført søge optagelse i Dansk Tankesports-Forbund.

Plakater: Da der i Århus er skiftet spillested tilbage til Matematisk Institut er plakaterne blevet ændret til at fremstå med dette i stedet for Universitetsbaren. Disse skal hænges op rundt omkring i Århus hurtigst muligt, så hvis du har til huse i Århus og ønsker at give en hånd med, skal du være mere end velkommen.
Allan Rasmusson

Bagsiden

Konkurrence: Der er i bladet gemt et julebillede. Her er så konkurrencen: Hvor mange af dem er der i hele bladet?
Julefrokoster: Igen i år afholdes der julefrokost. I år afholdes der til gengæld både en i Århus og en i København. Alle foreningens medlemmer er velkomne. De afholdes lørdag d. 4. december.
For mere info, tjek hjemmesiden.
T-shirts: Der er deadline for forudbestilling af t-shirts d. 6. december. Bestilling foretages hos Allan Rasmusson, via email:
alras@mahjong.dk eller via tlf.: 3117 3100.
For mere info... tjek hjemmesiden.
Mahjongturnering på Viking-Con: Blev i år vundet af Martin A. Petersen.
Tillykke med det.
For mere info... tjek hjemmesiden.
Frivilligt abonnement: Som sidste år er der mulighed for at indbetale et frivilligt abonnement. Hvis man ønsker at benytte sig af denne mulighed, kan man kontakte kassereren, Thomas Kragh.

Opdateret 2008-03-26
Anders Labich